Podpłomyki
Na 3-4 podpłomyki
4 Łyżki Mąki orkiszowej np. 605 lub 1050 typ
woda przegotowana ( zmieniona strukturalnie - w tym wypadku uzyłam kamieni do wody)
szczypta sody oczyszczonej ( bez zbrylaczy najlepiej można kupić na nanobio.pl)
przyprawy: szczypta kurkumy, soli himalajskiej,pieprzu Kubeba,galgantu i bertramu).
How to do:
Suche składniki mieszamy razem, wody dodajemy tyle aby zagnieść ciasto ,które nie będzie kleić się do rąk. Wyrobione ciasto dzielimy na 3 lub 4 części, rozwalkowujemy i podpiekamy na suchej patelni lub blasze , z jednej i drugiej strony aż do zarumienienia.
Na zdjęciu podpłomyki podane z masłem ,mieszanką przypraw
do potraw,natką pietruszki oraz zsiadłym kozim mlekiem i kremem z
buraczków (produkty z wlasnego gospodarstwa rolnego).
Komentarze
Prześlij komentarz