Królewskie muffinki orkiszowe z gorzką czekoladą i miętą pieprzową
Królewskie muffinki orkiszowe z gorzką czekoladą i miętą pieprzową
w wykonaniu księżniczki:)
2 jajka od szczęśliwych kur:)
150 g masła ( najlepiej wiejskiego)
200g cukru trzcinowego lub brzozowego
300 g wody letniej przegotowanej
2 łyżeczki sody oczyszczonej bez antyzbrylaczy
1/2 bertramu - bardzo ważna przyprawa która pomaga w trawieniu:)
szczypta soli
60g poszatkowanej gorzkiej czekolady
10 kropli olejku z mięty pieprzowej Doterra - ja akurat używam tego rodzaju olejków bo są naprawdę cudowne - ale nic sie nie stanie jeśli masz jakiś inny, ważne aby można było go jeść:)
Wszystkie składniki , prócz czekolady i olejku, połączyć i wymieszać aby powstała jednolita masa .
Pamietaj ! Aby każdy składnik miał temperaturę pokojową inaczej ciasto może sprawić Ci psikusa:)
Dodać czekoladę i olejek i delikatnie wymieszać.
Przełożyc do sylikownowych foremek na muffinki ( ja uzyłam 18 sztuk)
i piec w nagrzanym do 180 C piekarniku bez termoobiegu przez około 20 minut
Komentarze
Prześlij komentarz