Ciasto Cukiniowe

2,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej
1 średniej wielkości cukinia
1 jabłko
4 jajka wiejskie
2/3 szklanki oleju kokosowego nierafinowanego
1/2 szklanki sparzonych rodzynek
łyżeczka sody oczyszczonej
łyżeczka miodu
łyżka korzennej przyprawy
How to do:
Jabłko obrać i wraz z cukinią na zetrzeć na grubych oczkach. Ubić jajka i stopniowo dodać mąkę, a następnie cukinię i jabłko,dodatki i na samym końcu olej kokosowy.
Wszystko wymieszać.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem kokosowym, przełożyć ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni C z termoobiegiem i piec przez 50 minut.
Przechowywać ciasto w lodówce pod przykryciem.
Takie ciasto jest dobra opcją na drugie śniadanie do pracy czy szkoły, bądź "przemyceniem" kolejnego warzywa które dziecko nie chce jeść:)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz