Śnieżynki
Składniki:
10 łyżek mąki z kasztanów jadalnych
10 łyżek mąki kokosowej + trochę do obtaczania
10 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego
10 łyżek klarowanego miodu
1/2 łyżeczki galgantu
1 łyżka przyprawy korzennej
10 łyżek mąki z kasztanów jadalnych
10 łyżek mąki kokosowej + trochę do obtaczania
10 łyżek oleju kokosowego nierafinowanego
10 łyżek klarowanego miodu
1/2 łyżeczki galgantu
1 łyżka przyprawy korzennej
How to do:
Suche składniki wymieszać razem. Olej kokosowy i miód podgrzać w kąpieli wodnej mieszając (tak aby nie przekroczyć 40 stopni C w celu nieutracenia wartości miodu) około 2-3 minut. Suche składniki dodać do masy kokosowo-miodowej i energicznie mieszać aby nie powstały grudki.
Odstawić masę w chłodne miejsce na 10-15 minut.
Na talerz wysypać garść mąki kokosowej. Z ostudzonej masy wyrobić kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtoczyć w mące kokosowej i odłożyć do papierowych foremek.
Przechowywać w lodówce w pojemniku.
Suche składniki wymieszać razem. Olej kokosowy i miód podgrzać w kąpieli wodnej mieszając (tak aby nie przekroczyć 40 stopni C w celu nieutracenia wartości miodu) około 2-3 minut. Suche składniki dodać do masy kokosowo-miodowej i energicznie mieszać aby nie powstały grudki.
Odstawić masę w chłodne miejsce na 10-15 minut.
Na talerz wysypać garść mąki kokosowej. Z ostudzonej masy wyrobić kuleczki wielkości orzecha włoskiego,obtoczyć w mące kokosowej i odłożyć do papierowych foremek.
Przechowywać w lodówce w pojemniku.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz