Cebulowe krakersy z makiem
Składniki:
250g cebuli, posiekanej
250g masła, zimnego, pokrojonego w kostkę
600 g mąki orkiszowej typ 650
2 łyżki niebieskiego surowego maku
2 łyżki octu gronowego
2 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki bertramu , galgantu i pieprzu białego
How to do:
Cebulę posiekać.
Dodać pokrojone masło i energicznie wymieszać. Wsypać pozostałe produkty i dokładnie zagnieść aż do połączenia się składników.
Rozwałkowane ciasto na minimum 2-4 mm i wykrawać w ulubione kształty.
Nakuć widelcem .
Piec w 180 C z termoobiegiem aż do momentu zarumienienia.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
How to do:
Cebulę posiekać.
Dodać pokrojone masło i energicznie wymieszać. Wsypać pozostałe produkty i dokładnie zagnieść aż do połączenia się składników.
Rozwałkowane ciasto na minimum 2-4 mm i wykrawać w ulubione kształty.
Nakuć widelcem .
Piec w 180 C z termoobiegiem aż do momentu zarumienienia.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Komentarze
Prześlij komentarz