Babeczki z jabłkami i płatkami migdałowymi



Składniki:
2 szklanki mąki orkiszowej białej typ 650
1 szklanka wody letniej przegotowanej
1/2 szklanki oleju słonecznikowego z pierwszego tłoczenia do smażenia (np.Ekowital)
2-3 garście płatków migdałowych
3 średniej wielkości jabłka obrane i pokrojone w kosteczkę
2 jaja wiejskie
szczypta soli oraz galgantu i kopru włoskiego
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1 łyżeczka sody
3 łyżki miodu wielokwiat
3-4 łyżki wiórek kokosowych
garść rodzynek

How to do:
Wodę połączyć z sodą i miodem, dodać wszystkie składniki i energicznie wymieszać aż do połączenia sie składników.
Nagrzać piekarnik do 180 C z termoobiegiem.
Do nasmarowanych wcześniej foremek nałożyć ciasto do połowy wysokości.

Piec 25-30 minut.

Smacznego:)




Komentarze

Popularne posty