Sałatka z serem ricotta i oliwkami,dressing oraz prażone nasiona kopru włoskiego i kminu rzymskiego podana z białym słodkim winem maltański w towarzystwie kaktusa i melon
Składniki na 2 porcje:
1/2 opakowania Rucoli
1 awokado
2 garście oliwek zielonych
100 g sera ricotta
Po 1 łyżce nasion kopru włoskiego i kminu rzymskiego -podprazonych na suchej patelni.
Umytą rucolę ułożyć na talerzu dodać pokrojone w kostkę avocado oraz poszatkowane oliwki. Ser ricotta rozkruszyć palcami i dodać na sałatkę.
Całość polać dressingiem i oprószyć podprazonym której oraz kominem.
dressing:
5 łyżek oleju kokosowego
5 łyżek octu balsamicznego
odrobina wody lub wina
3 łyżki musztardy miodowej
sól,galgant,bertram,pieprz-według uznania i smaku.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać.
Maltański wino rozcieńczone z gazowaną wodą
Podane z kaktusem i melonem:)
Komentarze
Prześlij komentarz