Krem z kawą orkiszową czarną porzeczką i orzechami
Składniki na krem ( około 8 porcji):
1 opakowanie serka mascarpone 250g( patrz aby nie miał w składzie karagenu...)
200 g jogurtu greckiego
5-8 łyżek syropu daktylowego
5-8 łyżeczek kawy rozpuszczalnej orkiszowej - do kupienia tutaj
1/2 łyżeczki bertramu i galgantu w wersji sproszkowanej ( ja osobiście dodaje te przyprawy do wszystkiego-bardzo dobrze wspomagają organizm i go oczyszczają - do kupienia tutaj)
Wszystkie składniki energicznie ucieram trzepaczką
Owoce jakie używam to świeże lub mrożona w zależności od pory roku
Czarna porzeczka lub czerwona, ananas - układam je na spód i przykrywam przygotowanym kremem.
Na wierzch posypuję pokrojonymi orzechami ( na zdjęciu orzechy nerkowca w gorzkiej czekoladzie)
Pycha!!
Komentarze
Prześlij komentarz