Wątróbka na czosnkowych trójkącikach a kasztanami i czerwoną cebulką

Wątróbka na czosnkowych trójkącikach a kasztanami i czerwoną cebulką

 Składniki:
 250 g wątróbki z indyka
2 garści ugotowanych wcześniej kasztan ów jadalnych
2 małe czerwone cebulki
masło klarowane

Wątróbkę na noc oprószyć hizopem oraz bertramem i odstawić w chłodne miejsce. Na klarowanym maśle zeszklić posiekaną cebulkę oraz kasztany. Doprawić do smaku solą oraz bertramem. To samo uczynić z wątróbką.



Czosnkowe trójkąciki:
mąka biała orkiszowa - taka ilość aby wyszło dość zwarte ciasto
4 żółtka 
odrobina wody
sól kłodawska, bertram, suszony czosnek, papryka słodka w proszku - wedle uznania i smaku. 

Składniki wymieszać ze sobą. Rozwałkować i nadać im kształt trójkątów. Widelcem nakłuć w kilku miejscach. Podsmażyć na maśle klarowanym z dwóch stron tak aby się zarumieniły.







Komentarze

Popularne posty