Wątróbka na czosnkowych trójkącikach a kasztanami i czerwoną cebulką
Wątróbka na czosnkowych trójkącikach a kasztanami i czerwoną cebulką
Składniki:
250 g wątróbki z indyka
2 garści ugotowanych wcześniej kasztan ów jadalnych
2 małe czerwone cebulki
masło klarowane
Wątróbkę na noc oprószyć hizopem oraz bertramem i odstawić w chłodne miejsce. Na klarowanym maśle zeszklić posiekaną cebulkę oraz kasztany. Doprawić do smaku solą oraz bertramem. To samo uczynić z wątróbką.
Czosnkowe trójkąciki:
mąka biała orkiszowa - taka ilość aby wyszło dość zwarte ciasto
4 żółtka
odrobina wody
sól kłodawska, bertram, suszony czosnek, papryka słodka w proszku - wedle uznania i smaku.
Składniki wymieszać ze sobą. Rozwałkować i nadać im kształt trójkątów. Widelcem nakłuć w kilku miejscach. Podsmażyć na maśle klarowanym z dwóch stron tak aby się zarumieniły.
Komentarze
Prześlij komentarz