CEBULAKI
CEBULAKI
Skladniki:
150g cebuli obranej i poszatkowenej
1jajko
100g masla
1/3 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka soli kłodawskiej
3 łyżki białego maku
350g mąki ORKISZOWEJ typ 700
Wszystkie składniki połączyć aby uzyskać zwarta masę która nie będzie się lepiła do rąk.
Uformować kulki (wielkość wedle wizji piekarza;) i palcami rozgnieść je na nienatłuszczonej blaszce do grubości 4mm.
Podziurkować widelcem.
Piec w 180 stopniach C z termoobiegiem,do momentu aż zacznać się lekko rumienić.
Pyszne i kruche
smakują każdemu:)
Skladniki:
150g cebuli obranej i poszatkowenej
1jajko
100g masla
1/3 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka soli kłodawskiej
3 łyżki białego maku
350g mąki ORKISZOWEJ typ 700
Wszystkie składniki połączyć aby uzyskać zwarta masę która nie będzie się lepiła do rąk.
Uformować kulki (wielkość wedle wizji piekarza;) i palcami rozgnieść je na nienatłuszczonej blaszce do grubości 4mm.
Podziurkować widelcem.
Piec w 180 stopniach C z termoobiegiem,do momentu aż zacznać się lekko rumienić.
Pyszne i kruche
smakują każdemu:)
Komentarze
Prześlij komentarz